25 nye Samsung tablets giver skolerne helt nye muligheder

September 2019

Karin og Jami Gronborg er rejst til Gujarat for at donere 25 tablets til skolerne. De er købt i Ahmedabad, og nu installeret med accounts, email adresser, og e-learning programmer. En tidligere hostel studerende Karim er Devendras højre hånd på dette projekt. Karim har taget en computeruddannelse efter hostel. De 25 tablets skal både servicere vores unge på hostel og de mindre børn ude på skolerne. På MovingSchools vegne, stort tak til Karin og Jami.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b304.jpg

Nye venner af MovingSchool

I december 2018 fik MovingSchool en ny partnervirksomhed - TVS group, som er en stor indisk virksomhed. Takket være Vineeta Badawe, en Chennai baseret arkitekt og veninde, som har talt positivt om projektet. Højt værdsat.

Gruppen FOH - Friends of Humanity - som består af ni arkitekter fra Bangalore, er forsat bidragsydere til MovingSchool. Vi er glade for vores indiske partnere.

Nyheder fra året der gik

Januar nyheder fra Gujarat - Samina skriver.....

Januar nyheder fra Gujarat - Samina skriver.....

Januar nyheder fra Gujarat - little sun solcelle lamper er endelig i brug

Januar nyheder fra Gujarat - little sun solcelle lamper er endelig i brug

23. december 2017  - Jul ved den rullende skole i Apora

Summit - betyder Gudforældre på finsk - er vore finske ambassadører og samarbejdspartnere gennem mange år - Tytti var nede på skolen i Apora og give julegaver til børnene - TAK.

Summit - betyder Gudforældre på finsk - er vore finske ambassadører og samarbejdspartnere gennem mange år - Tytti var nede på skolen i Apora og give julegaver til børnene - TAK.

IMG_6921.JPG

Spændingen trækkes ud, da gaverne først måtte åbnes hjemme.....

IMG_6920.JPG
August 2017 300 ´Little Sun´solcelle lamper af Olafur Eliasson er doneret af ´Revolver´ under modeugen i København til vores børn i Gujarat. Børnene bor i teltlignende midlertige boliger, hvor der ikke er elektricitet. Nu vil de kunne læse og studere om aftenen - og hjælpe deres forældre med at bære fisk ind, når fiskerbådene lægger til ved kysten i de meget tidlige morgentimer, hvor det stadig er mørkt - Little Sun vil forhåbentligt blive brugt godt.

August 2017

300 ´Little Sun´solcelle lamper af Olafur Eliasson er doneret af ´Revolver´ under modeugen i København til vores børn i Gujarat. Børnene bor i teltlignende midlertige boliger, hvor der ikke er elektricitet. Nu vil de kunne læse og studere om aftenen - og hjælpe deres forældre med at bære fisk ind, når fiskerbådene lægger til ved kysten i de meget tidlige morgentimer, hvor det stadig er mørkt - Little Sun vil forhåbentligt blive brugt godt.

Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 DA 
 JA 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Cambria;
	mso-ascii-font-family:Cambria;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Cambria;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
  12. marts 2017 Bestyrelsesformand Mette Lange Kære venner Så er min sæson i Indien ved at afslutte. I den anledning vil jeg gerne dele min tanker om MovingSchool. Mit hjerte brænder for det projekt - og igen er jeg blevet opmærksom på hvor stor en indflydelse projektet har på mange liv :)) i en verden, hvor man i hvert tilfælde kan sige at uddannelse, uddannelse, uddannelse - ligger tungt på den gode vægtskål. Jeg har sammen med mine unge arkitekter været rundt og besøge Goa skolerne - pt. stadig 60 børn i Goa. De kører så fint - det er de samme dedikerede lærere, som har været hos os i henholdsvis 13 og 11 år. Den rullende skole står stadig som et lille ikon nede ved kirken i Apora, og danner rammen om 20 børns daglige liv. Børnene undervises, griner, synger og leger - og deltager i sportskonkurrencen på lige fod med Goas andre børn. Vores lille organisation er så godt forankret, nu på 17.år - og er så veldrevet af vores indiske partnere. Det er en fornøjelse. Uden dem, ingen skoler. Jeg har igen mødt vores finske ambassadører, der er store bidragsydere - Tytti og Esa, der via deres netværk i Finland indsamler midler.Tytti og Esa bruger meget tid og kærlig interesse på at besøge skolerne, tale med børn og lærere -  -  også som garanter for at de midler som de donerer går til gode formål, som de ser med egne øjne. Det er dejligt at dele MovingSchool. I december var vi i Gujarat, her så jeg også  den enorme forskel som Devendra og hans lærere gør der - 340 børn går i MovingSchools i Gujarat. Sammen med Devendra besøgte vi en familie, hvis pige på 13 år bor på vores hostel for de større børn. Hun startede i MovingSchool som lille. Pigen havde jeg været sammen med mange gange - en livlig initiativrig glad pige, der er dygtig i skolen, og gerne vil studere videre, men hendes forældre vil tage hende ud af skolen, og få hende forlovet og giftet væk. Hendes storesøster på 16 år stod med en baby på armen. Det er virkeligheden. Jeg håber meget at det lykkes Devendra at overtale forældrene til at hun kan forsætte i skolen - de skal også indse at hun - ved at få en uddannelse, vil være i stand til at hjælpe dem på sigt. Der er så mange lag - og Devendra og hans lærere, påvirker  på så inkluderende og forstående vis disse samfund, så der er håb. Uden dem, ingen skoler. Alle højtider fejres - alle religioner værdsættes på lige fod. - og i mit univers er det altid godt med en lille fest:)) Det var en update fra Indien som jeg elsker.  Vi har lavet en FaceBook side - Movingschool India, her kan man, udover hjemmesiden - følge med i hvad der sker på mere uformel vis

12. marts 2017 Bestyrelsesformand Mette Lange

Kære venner

Så er min sæson i Indien ved at afslutte.

I den anledning vil jeg gerne dele min tanker om MovingSchool.

Mit hjerte brænder for det projekt - og igen er jeg blevet opmærksom på hvor stor en indflydelse projektet har på mange liv :)) i en verden, hvor man i hvert tilfælde kan sige at uddannelse, uddannelse, uddannelse - ligger tungt på den gode vægtskål.

Jeg har sammen med mine unge arkitekter været rundt og besøge Goa skolerne - pt. stadig 60 børn i Goa. De kører så fint - det er de samme dedikerede lærere, som har været hos os i henholdsvis 13 og 11 år.

Den rullende skole står stadig som et lille ikon nede ved kirken i Apora, og danner rammen om 20 børns daglige liv. Børnene undervises, griner, synger og leger - og deltager i sportskonkurrencen på lige fod med Goas andre børn. Vores lille organisation er så godt forankret, nu på 17.år - og er så veldrevet af vores indiske partnere. Det er en fornøjelse. Uden dem, ingen skoler.

Jeg har igen mødt vores finske ambassadører, der er store bidragsydere - Tytti og Esa, der via deres netværk i Finland indsamler midler.Tytti og Esa bruger meget tid og kærlig interesse på at besøge skolerne, tale med børn og lærere -  -  også som garanter for at de midler som de donerer går til gode formål, som de ser med egne øjne.

Det er dejligt at dele MovingSchool.

I december var vi i Gujarat, her så jeg også  den enorme forskel som Devendra og hans lærere gør der - 340 børn går i MovingSchools i Gujarat. Sammen med Devendra besøgte vi en familie, hvis pige på 13 år bor på vores hostel for de større børn. Hun startede i MovingSchool som lille. Pigen havde jeg været sammen med mange gange - en livlig initiativrig glad pige, der er dygtig i skolen, og gerne vil studere videre, men hendes forældre vil tage hende ud af skolen, og få hende forlovet og giftet væk. Hendes storesøster på 16 år stod med en baby på armen.

Det er virkeligheden. Jeg håber meget at det lykkes Devendra at overtale forældrene til at hun kan forsætte i skolen - de skal også indse at hun - ved at få en uddannelse, vil være i stand til at hjælpe dem på sigt. Der er så mange lag - og Devendra og hans lærere, påvirker  på så inkluderende og forstående vis disse samfund, så der er håb. Uden dem, ingen skoler. Alle højtider fejres - alle religioner værdsættes på lige fod. - og i mit univers er det altid godt med en lille fest:))

Det var en update fra Indien som jeg elsker.  Vi har lavet en FaceBook side - Movingschool India, her kan man, udover hjemmesiden - følge med i hvad der sker på mere uformel vis

Inden børnene vendte hjem til Gujarat efter deres optræden i Goa holdt vi fest i Kiranpani,  - der blev spillet bordtennis, leget med hundene, spist Unos skønne mad og underholdt med musik af Omkar, 16 år, der synger indisk klassisk. Der tages selfiér´og pjattes -  i det hele taget virker disse børn fuldstændigt lige som alle andre  frie, trygge  og glade børn.

Inden børnene vendte hjem til Gujarat efter deres optræden i Goa holdt vi fest i Kiranpani,  - der blev spillet bordtennis, leget med hundene, spist Unos skønne mad og underholdt med musik af Omkar, 16 år, der synger indisk klassisk. Der tages selfiér´og pjattes -  i det hele taget virker disse børn fuldstændigt lige som alle andre  frie, trygge  og glade børn.

Bestyrelsesformand Mette Lange: D. 15 november var jeg i Panjim, Goas hovedstad, hvor 18 børn fra Gujatat optrådte i Art & Culture Centre - for fulde huse. Børnene har selv skrevet stykket, der omhandler børnearbejde, retten til at gå i skole, børneægteskaber og sygdomme forårsaget af pesticider, når der arbejdes i marken hjemme i landsbyerne. Trods de meget alvorlige emner var der plads til smil  - og tårer, for det var dybt rørende. Det bedste teater jeg har set i Indien - og jeg har set mange, der var usædvanligt kedelige. Det var på Hindi, så jeg fik jo slet ikke det hele med, men essensen var klar . Og hvad der også var klart var børnenes styrke, og deres viden om rettigheder- det har de lært af vores ildsjæl Devendra. Alle børn og lærere kommer til middag i vores hus i aften - deres sidste aften i Goa - og der skal festes med god mad og  is og vi har sat vores gamle bordtennis bord frem, så der forhåbentligt også kan leges - glæder mig - og vil poste et par billeder snarest. 

Bestyrelsesformand Mette Lange:

D. 15 november var jeg i Panjim, Goas hovedstad, hvor 18 børn fra Gujatat optrådte i Art & Culture Centre - for fulde huse. Børnene har selv skrevet stykket, der omhandler børnearbejde, retten til at gå i skole, børneægteskaber og sygdomme forårsaget af pesticider, når der arbejdes i marken hjemme i landsbyerne. Trods de meget alvorlige emner var der plads til smil  - og tårer, for det var dybt rørende. Det bedste teater jeg har set i Indien - og jeg har set mange, der var usædvanligt kedelige. Det var på Hindi, så jeg fik jo slet ikke det hele med, men essensen var klar . Og hvad der også var klart var børnenes styrke, og deres viden om rettigheder- det har de lært af vores ildsjæl Devendra. Alle børn og lærere kommer til middag i vores hus i aften - deres sidste aften i Goa - og der skal festes med god mad og  is og vi har sat vores gamle bordtennis bord frem, så der forhåbentligt også kan leges - glæder mig - og vil poste et par billeder snarest. 

For 6 år i træk har MovingSchool børnene vundet 4 første præmier og 2 anden præmier i drama på stats niveau. I staten Gujarat bor der 6 mio. mennesker, så skolerne er meget stolte af denne præstation, og lærerne udmærker sig også ved optræden, folkemusik og sang – og er således med til at inspirere børnene. Goas Kultur Udvalg har inviteret MovingSchool børn til Goa d. 15. november 2016. Børnene skal optræde i 3 forskellige byer, og skal være i Goa i en uge.

For 6 år i træk har MovingSchool børnene vundet 4 første præmier og 2 anden præmier i drama på stats niveau. I staten Gujarat bor der 6 mio. mennesker, så skolerne er meget stolte af denne præstation, og lærerne udmærker sig også ved optræden, folkemusik og sang – og er således med til at inspirere børnene.
Goas Kultur Udvalg har inviteret MovingSchool børn til Goa d. 15. november 2016. Børnene skal optræde i 3 forskellige byer, og skal være i Goa i en uge.

MovingSchool børn og 4 af vores dedicerede lærere ved en af skolerne i Randhbandar.  
 
 
 
   
 
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 DA 
 JA 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Cambria;
	mso-ascii-font-family:Cambria;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Cambria;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
  Uniformerne sys af forældrene, der har fået et lån til en sysmaskine – herved er der også skabt en biindtægt til nogle af familierne, udover fiskeriet.

MovingSchool børn og 4 af vores dedicerede lærere ved en af skolerne i Randhbandar. Uniformerne sys af forældrene, der har fået et lån til en sysmaskine – herved er der også skabt en biindtægt til nogle af familierne, udover fiskeriet.

5 lapstop, 1 computer og en projector er flyttet fra IT skolen i Goa til hostel i Gujatar, så de større børn har mulighed for at forbindes til verden via internettet.

5 lapstop, 1 computer og en projector er flyttet fra IT skolen i Goa til hostel i Gujatar, så de større børn har mulighed for at forbindes til verden via internettet.

10 piger bor nu på vores ´girl´s hostel´.

10 piger bor nu på vores ´girl´s hostel´.

20 drenge bor på vores ´boy´s hostel´- der hjælpes til med madlavningen

20 drenge bor på vores ´boy´s hostel´- der hjælpes til med madlavningen

Der er også tid til leg.  Der er i slutningen af 2015 installeret et vandrensningsanlæg på hostel, så der er rent drikkevand til både piger og drenge.

Der er også tid til leg.  Der er i slutningen af 2015 installeret et vandrensningsanlæg på hostel, så der er rent drikkevand til både piger og drenge.